Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

New Topic Post Reply
No protocol binding matches the given address
SimonSays
#1 Posted : Saturday, August 15, 2009 7:22:32 PM(UTC)
Groups: Member
Joined: 8/15/2009(UTC)
Posts: 2
Location: Switzerland

I deployed a silverlight enabled WCF webservice on a cassini webserver and mapped it to the port 7799. when i call the service with the browser as Http://localhost:7799/xxx.svc then it works perfectly, but as soon as i switch over to use the real server IP address I get the following error:

[InvalidOperationException: No protocol binding matches the given address 'http://92.51.142.104:7799/CopsWcfService.svc'. Protocol bindings are configured at the Site level in IIS or WAS configuration.]

[ServiceActivationException: No protocol binding matches the given address 'http://92.51.142.104:7799/CopsWcfService.svc'. Protocol bindings are configured at the Site level in IIS or WAS configuration.]
System.ServiceModel.AsyncResult.End(IAsyncResult result) +460
System.ServiceModel.Activation.HostedHttpRequestAsyncResult.End(IAsyncResult result) +456
System.ServiceModel.Activation.HostedHttpRequestAsyncResult.ExecuteSynchronous(HttpApplication context, Boolean flowContext) +276
System.Web.CallHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() +586
System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously) +177

obvously something is wrong with the binding, but I don't get the reason. I did already try all possible combinations of host baseAddress / binding address combinations. does anybody has an idea how the binding is suposed to look for this case?

the important part of the web.config, that was actually mostly generated by visual studio looks as following:
<system.serviceModel>
<behaviors>
<serviceBehaviors>
<behavior name="ch.pronux.cops.service.CopsWcfServiceBehavior">
<serviceMetadata httpGetEnabled="true" />
<serviceDebug includeExceptionDetailInFaults="false" />
</behavior>
</serviceBehaviors>
</behaviors>
<bindings>
<customBinding>
<binding name="customBinding0">
<binaryMessageEncoding />
<httpTransport />
</binding>
</customBinding>
</bindings>

<serviceHostingEnvironment aspNetCompatibilityEnabled="true"/>

<services>


<service behaviorConfiguration="ch.pronux.cops.service.CopsWcfServiceBehavior"
name="ch.pronux.cops.service.CopsWcfService" address="CopsWcfService.svc">
<host>
<baseAddresses>
<add baseAddress="http://92.51.142.104:7799"/>
</baseAddresses>
</host>
<endpoint binding="customHttpBinding"
contract="ch.pronux.cops.service.CopsWcfService" />
<endpoint address="mex" binding="mexHttpBinding" contract="IMetadataExchange" />
</service>
</services>
</system.serviceModel>
Ultidev Team
#2 Posted : Sunday, August 16, 2009 5:26:40 AM(UTC)
Ultidev Team

Groups: Administration
Joined: 11/3/2005(UTC)
Posts: 2,067

Thanks: 28 times
Was thanked: 35 time(s) in 34 post(s)
Hi there!

It is likely that your app is affected by this problem. At the time when we discovered it, we were unable to make Microsoft to fix it. To you run .NET 3.5 Service Pack 1 by any chance?

Best regards,
UltiDev Team.
Please donate at http://www.ultidev.com/products/Donate.aspx to help us improve our products.
SimonSays
#3 Posted : Saturday, August 29, 2009 1:00:33 PM(UTC)
Groups: Member
Joined: 8/15/2009(UTC)
Posts: 2
Location: Switzerland

Hi

Sorry for the late answer, i had some days off.

Yes this seems to be exactly the problem I had! I switched now to "normal" ASP webservices, which runs without any problem.

Thank you very much for your hint!

Simon
Ultidev Team
#4 Posted : Sunday, August 30, 2009 9:44:21 AM(UTC)
Ultidev Team

Groups: Administration
Joined: 11/3/2005(UTC)
Posts: 2,067

Thanks: 28 times
Was thanked: 35 time(s) in 34 post(s)
Not a problem.

We are sorry we are unable to get Microsoft fix this issue.

Best regards,
UltiDev Team.
Please donate at http://www.ultidev.com/products/Donate.aspx to help us improve our products.
Ultidev Team
#5 Posted : Wednesday, March 7, 2012 10:06:46 PM(UTC)
Ultidev Team

Groups: Administration
Joined: 11/3/2005(UTC)
Posts: 2,067

Thanks: 28 times
Was thanked: 35 time(s) in 34 post(s)
Update: Our new web server product, UltiDev Web Server Pro supports all WCF http bindings in ASP.NET 4. To make WCF wsHttp and other non-basicHttpBindings work in your ASP.NET 4/WCF app under UWS, please set <serviceHostingEnvironment multipleSiteBindingsEnabled=”true”/> in web.config.

In order to use WCF Data Services and/or WCF RIA Services, please set <authentication mode="None" /> in web.config for applications with anonymous authentication.

Best regards,
UltiDev Team.
Please donate at http://www.ultidev.com/products/Donate.aspx to help us improve our products.
Quick Reply Show Quick Reply
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Guest
New Topic Post Reply
Forum Jump  
You can post new topics in this forum.
You can reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.